Contact

mwf2m

+31 6 51495471
metmarit@gmail.com

mwf1m

KvK-nummer 76979474
BTWid: NL003150267B91

Facebook

2 weeks ago

Met Marit

Mocht weer heerlijk genieten van wat kleur kan doen. Een sprankelende wintertype ging blij de deur uit vanmiddag! #kleuranalyse #verwennerij ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Met Marit

Wat is het toch fijn om gesprekken te kunnen voeren in deze ruimte ❤️. #creatingspace ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Met Marit

Mooie, lieve, kwetsbare en krachtige vrouwen aan het werk vanmorgen. #creativiteit #workshop ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Met Marit

Zachte ogen en een innerlijke glimlach

Ik ben niet zo goed in mijn gedachten stilzetten. Mijn hoofd is dag en regelmatig ook s’nachts druk, en het lijkt alsof de standaard instelling van mijn lijf het standje ‘spanning’ is.
Hoewel ik dit al een poosje weet, heb ik nog niet iets gevonden wat mij snel helpt om in een meer ontspannen modus te komen. Ik weet dat buikademhalen aanbevolen wordt, of mijn gedachten als wolkjes aan mij voorbij laten gaan. Ik krijg advies om mijn aandacht van lichaamsdeel naar lichaamsdeel te verleggen en zo rustig te ontspannen. En dat lukt ook allemaal, als ik er voor ga zitten of liggen en het bewust toepas. Ik moet er moeite voor doen, en mij erop focussen. Het gaat niet vanzelf.

Maar onlangs kwam een paar woorden tegen die als vanzelf een ontspannende uitwerking had. Als ik daaraan denk, dan voel ik mijn ademhaling dieper worden, mijn schouders ontspannen, en mijn blik verzachten. Ik zucht, en voel rust in mijn hoofd en lijf. Hoe wonderlijk dat een paar woorden dat effect kunnen hebben. Kennelijk sluiten ze precies aan op wie ik ben van binnen.

Wat zijn die woorden? Zachte ogen en een innerlijke glimlach.

Probeer het eens: maak zachte ogen en glimlach van binnen. Wat doet het met jou?

Ik vind het mooi om te horen en zien hoe anders wij als mensen in elkaar zitten. Deze zin helpt mij om in het hier en nu te landen en is als het ware een oplaadmomentje, een vorm van thuiskomen in mezelf. Voor mijn zus is het weer anders. Zij vertelde mij vanmorgen dat als zij wandelt dat ze dan in zichzelf zegt ‘de aarde draagt mij’, en dat ze dan ook daadwerkelijk die steun van de aarde ervaart. Velen die ik ken ervaren steun en rust door bepaalde teksten uit de bijbel te overdenken. Anderen helpen zichzelf door een hand op hun buik te leggen, of door een bepaald ritueel uit te voeren. Wat helpt jou om uit de ‘doe’ modus te komen en gewoon even te zijn?

Als je het niet weet, dan daag ik je uit om op zoek te gaan naar datgene wat jou een oplaadmoment gaat geven. Wat past bij jou? Wat resoneert bij jou? Hier is geen standaardformule voor. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken! Ik ben benieuwd naar wat er bij jou past 😊.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Met Marit

Nu de Corona maatregelen versoepelen, gaan ook mijn praktijkdeuren weer open. Je bent welkom voor een coachgesprek of een kleuranalyse, waarbij je zelf lekker aan het werk wordt gezet 😉.

De afgelopen weken hebben jouw leven misschien flink opgeschud. Geef jezelf de tijd en ruimte om daarover met mij van gedachten te wisselen. Hoe wil jij nu verder, en wat heb je nodig om dat te kunnen doen? Goede gesprekken en diverse (creatieve) werkvormen helpen jou bij het opnieuw inrichten van je leven.
Bel of mail gerust voor een gratis kennismaking of om gelijk een afspraak te maken.

(delen is lief)
... See MoreSee Less

View on Facebook