Contact

mwf2m

+31 6 51495471
metmarit@gmail.com

mwf1m

KvK-nummer 76979474
BTWid: NL003150267B91

Facebook

4 days ago

Met Marit

Prachtig Kampen. #eropuit #toeristineigenland #kampen ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Met Marit

Mooie, lieve, kwetsbare en krachtige vrouwen aan het werk vanmorgen. #creativiteit #workshop ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Met Marit

Zachte ogen en een innerlijke glimlach

Ik ben niet zo goed in mijn gedachten stilzetten. Mijn hoofd is dag en regelmatig ook s’nachts druk, en het lijkt alsof de standaard instelling van mijn lijf het standje ‘spanning’ is.
Hoewel ik dit al een poosje weet, heb ik nog niet iets gevonden wat mij snel helpt om in een meer ontspannen modus te komen. Ik weet dat buikademhalen aanbevolen wordt, of mijn gedachten als wolkjes aan mij voorbij laten gaan. Ik krijg advies om mijn aandacht van lichaamsdeel naar lichaamsdeel te verleggen en zo rustig te ontspannen. En dat lukt ook allemaal, als ik er voor ga zitten of liggen en het bewust toepas. Ik moet er moeite voor doen, en mij erop focussen. Het gaat niet vanzelf.

Maar onlangs kwam een paar woorden tegen die als vanzelf een ontspannende uitwerking had. Als ik daaraan denk, dan voel ik mijn ademhaling dieper worden, mijn schouders ontspannen, en mijn blik verzachten. Ik zucht, en voel rust in mijn hoofd en lijf. Hoe wonderlijk dat een paar woorden dat effect kunnen hebben. Kennelijk sluiten ze precies aan op wie ik ben van binnen.

Wat zijn die woorden? Zachte ogen en een innerlijke glimlach.

Probeer het eens: maak zachte ogen en glimlach van binnen. Wat doet het met jou?

Ik vind het mooi om te horen en zien hoe anders wij als mensen in elkaar zitten. Deze zin helpt mij om in het hier en nu te landen en is als het ware een oplaadmomentje, een vorm van thuiskomen in mezelf. Voor mijn zus is het weer anders. Zij vertelde mij vanmorgen dat als zij wandelt dat ze dan in zichzelf zegt ‘de aarde draagt mij’, en dat ze dan ook daadwerkelijk die steun van de aarde ervaart. Velen die ik ken ervaren steun en rust door bepaalde teksten uit de bijbel te overdenken. Anderen helpen zichzelf door een hand op hun buik te leggen, of door een bepaald ritueel uit te voeren. Wat helpt jou om uit de ‘doe’ modus te komen en gewoon even te zijn?

Als je het niet weet, dan daag ik je uit om op zoek te gaan naar datgene wat jou een oplaadmoment gaat geven. Wat past bij jou? Wat resoneert bij jou? Hier is geen standaardformule voor. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken! Ik ben benieuwd naar wat er bij jou past 😊.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Met Marit

Nu de Corona maatregelen versoepelen, gaan ook mijn praktijkdeuren weer open. Je bent welkom voor een coachgesprek of een kleuranalyse, waarbij je zelf lekker aan het werk wordt gezet 😉.

De afgelopen weken hebben jouw leven misschien flink opgeschud. Geef jezelf de tijd en ruimte om daarover met mij van gedachten te wisselen. Hoe wil jij nu verder, en wat heb je nodig om dat te kunnen doen? Goede gesprekken en diverse (creatieve) werkvormen helpen jou bij het opnieuw inrichten van je leven.
Bel of mail gerust voor een gratis kennismaking of om gelijk een afspraak te maken.

(delen is lief)
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Met Marit

Overleven of verdiepen?

Vorige week had ik opeens een ingeving. Ik was namelijk wat in de mineur aan het glijden. Ik herken dat als een beginnende vorm van depressie, een glimpje uit een inmiddels relatief lang geleden die dan de kop opsteekt. Mijn hersenen lijken dan te vertragen, inspiratie ontbreekt en ik vlak af. In het ergste geval zak ik af naar zinloos netflixen en nergens meer zin in hebben of zin ervaren.
Maar nu opeens die ingeving in de vorm van een vraag: wat zijn ook alweer mijn kernwaarden, en leef ik daar nu naar? De tijd waarin wij nu leven is nu eenmaal anders dan anders. Ik heb mijn baan van 20 uur opgegeven voor een baan van 8 uur, die nu ook nog weinig van mij vraagt. Mijn praktijk is op een enkele client na, ook tot stilstand gekomen. Afspraken die gemaakt waren zijn afgezegd. Hoe voel ik mij toch nog zinvol en betrokken bezig in de vacuüm die nu ontstaat?
Terug naar mijn kernwaarden: Ik zocht een lijstje met kernwaarden op op internet, en bedacht dat ik ook een korter lijstje ooit had opgeslagen. Die heb ik er weer bij gepakt. Leuk was dat Herman er ook gelijk naar ging kijken.
Al denkend en strepend kwam ik weer terug bij wat ik al wist, maar even kwijt was geraakt. Twee woorden die niet eens in een van de lijstjes staan, maar die toch heel belangrijk voor mij zijn. Namelijk zelfontplooiing en zingeving. Ik kan zo genieten van mijn talenten en vaardigheden inzetten, en talenten en vaardigheden aan het licht brengen bij anderen. En zingeving. Ik vind iets leuk om te doen als het ook een gevoel van zingeving biedt. Een doel heeft, een bijdrage levert aan mijn leven of het leven van een ander. Dat doel kan heel verschillend zijn. Gezonder leven, betere relaties, verdiepende vriendschappen, nieuwe plannen maken, noem maar op.
Toen ik mijn kernwaarden weer helder kreeg, wist ik wat mij te doen stond. Ik vond gratis online cursussen op gebieden die ik interessant vindt. In dit geval was dat via coursera.org. Ik ben begonnen in de cursus The Science of Wellbeing. Onderdeel van deze cursus is een test voor je ‘signature strengths’, waar weer uit bleek dat ik nieuwsgierig ben en van leren houd. (Viacharacter.org voor de engelse vragenlijst,https://www.viacharacter.org/pro/sterkekanten/account/register voor de Nederlandse vragenlijst)

Oh ja, dacht ik gelijk. Dat is ook zo! En ik ben hier een praktische invulling aan gaan geven. Een deel van mijn week is bovenstaande online cursus volgen. Dat past weer bij mijn kernwaarden van zelfontplooiing en zingeving. Ook heb ik mij opgegeven als vrijwillige coach bij sterk in je werk, en aangemeld als vrijwilliger bij de terminale thuiszorg.
Het voelt goed om weer initiatief te nemen voor nu en voor de toekomst.

Dit zijn de dingen die bij mij passen, bij mijn combinatie van waarden, kwaliteiten en (eigen)aardigheden. Voor iedereen is dat heel persoonlijk.

Wat doe jij in deze tijden om jezelf actief te houden, of misschien juist wel juist rustig? Of heerst bij jou het standje ‘overleven’?

Mocht je het leuk en zinvol vinden om met iemand te kijken wat er bij jou past in deze tijden, om je te verdiepen in je kernwaarden, of om uit de overleefstand te komen, neem dan gerust contact met mij op. Met een (skype) gesprek van een uur kunnen we een mooie start maken waar je zelf vervolgens op verder kan bouwen, met of zonder ondersteuning van mij.
... See MoreSee Less

View on Facebook