Workshops

Creatieve Workshops

Ja maar, ik ben niet creatief!

Roep jij het ook? Ja maar, ik ben niet creatief!? Als reactie op een workshop die aangeboden wordt of als reactie op andere creatieve vragen? Kennelijk is er ergens jouw brein  een norm van wat creatief is, een beeld van creativiteit waar je aan moet voldoen voordat je jezelf creatief mag noemen.
Achter de beleving van creativiteit zit regelmatig de norm ‘mooi’. Datgene wat je maakt moet ook mooi zijn, toch? We hebben allemaal wel een idee van wat mooi en niet mooi is, en leggen onze ‘maaksels’ dan naast die norm.
Creativiteit zoals het tijdens deze workshops wordt ingezet  heeft een hele andere lading en betekenis. Het gaat niet om technieken, of om de zogenaamde ‘mooiheid’ van het eindresultaat. Het gaat om het proces van bezig zijn met gedachten en materialen en een thema. Dan ben je gewoon creatief, je hersenen maken nieuwe verbindingen. Denken en voelen komen samen, bewust en onbewust.
Je schakelt je zintuigen in als het gaat om het zoeken naar het juiste materiaal. Wil je iets zachts of stevigs uitstralen? Passen daar felle kleuren bij of juist niet? Welk materiaal onderstreept wat jij wil weergeven? Er ontstaan spontane verbindingen en ideeën doordat je iets nieuws ziet. Je maakt associaties die je anders niet maakt. Iedereen is creatief bezig dan!
Het eindresultaat is er dan een waar je trots op kunt zijn. Omdat het iets weergeeft van jouw innerlijk. Het zet je in beweging, brengt misschien juist bezinning, of het geeft een nieuw inzicht. Mooi is dan minder belangrijk geworden dan betekenisvol. Betekenisvol voor jou. En daar gaat het juist om! 

Er worden nieuwe workshops en opdrachten bedacht die deze manier van creatief bezig zijn ondersteunen. Hiernaast zie je een aantal. Workshops worden via Facebook en Instagram aangekondigd, en kunnen ook op maat aangevraagd worden. 

Binnenkort wordt deze pagina geüpdate met verschillende workshop opties, en een e-book met een aantal creatieve oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.  Wil je op de hoogte blijven? Meld je hieronder aan. Dan ontvang je mijn nieuwsbrief en laat ik je weten wanneer er een nieuwe workshops gepland wordt en wanneer de oefening klaar zijn om te downloaden. 

 

Workshopthema's

Denk aan themas als: 

  • Verken je kleuren
  • Woord van het jaar
  • Binnenwereld in Beeld
  • Mijn huis, mijn thuis
  • of een thema die je zelf aandraagt

-Locatie en thema in overleg.
-Kosten vanaf 22,50 euro per persoon. 

Ervaringen

Ik vond het heerlijk om in de stilte bezig te zijn. Bedankt voor de mogelijkheid.
Martina
Dankjewel voor een superochtend!
Carolina
Bedankt voor de inspirerende morgen!!! Nel
Nell