In Kaart Brengen

Samen met Ineke Swart ben ik bezig met het in kaart brengen wat ik wil en kan met Met Marit. Ze vraagt door, trekt conclusies en geeft concrete woorden aan wat ik doe, denk en voel. Zo helpend!

Vandaag had ik weer een gesprek met haar. Al pratend kwam het begrip ‘snel tot de kern komen’ ter sprake. (Ironisch eigenlijk, dat ik het wel kan voor een ander en het bij mezelf minder goed lukt 😂. )

Zou het ‘tot de kern komen’ er zijn omdat ik in een grote diversiteit van omstandigheden ben opgegroeid en mij snel heb moeten leren aanpassen? Komt het omdat ik veel heb gelezen en de nodige pittige levenservaringen heb gehad? Of omdat ik niet van small talk hou? Ik weet het niet, het lijkt er gewoon te zijn.

In ieder geval is het iets wat ik graag en met plezier in het coachen inzet. Ik hou ervan om snel tot de kern te komen, in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Met diepgang en humor, met ruimte voor zijpaadjes waar nodig, met jou als de focus van aandacht en betrokkenheid.

Zo wordt mijn visie op het coachen steeds helderder en krijg ik nog meer zin in de diversiteit van gesprekken met anderen 😊.

Ondertussen broed ik verder over het verschil tussen snel tot de kern komen en alle ruimte bieden voor dat wat zich aandient: sluit de een het ander uit?

Vorige
Vorige

Niet alleen, maar samen