Perspectief

Of je iets ervaart als vermoeiend, stressvol, angstig of juist hoopvol, gelukkig en ontspannend heeft vaak met je perspectief erop te maken. Jouw blik op de wereld, de betekenis die je aan je gedachte, gevoel en gedrag geeft, en de aannames die je doet komen voort uit jouw unieke perspectief.

Dat perspectief nemen we vaak als waarheid aan. Want dat is toch hoe het is?

Soms is het goed om je waarheid even flink te schudden, zeker als jouw perspectief ertoe bijdraagt dat je je verdrietig, gestresst, vermoeid of vastgeroest laat voelen. Misschien helpt het om je perspectief dan wat te veranderen.

Dat gebeurde een beetje bij mij toen ik deze wereldkaart zag. Mijn zus woonde in Australië en nu in Zambia, en ik zag nu de logica van de vliegroute die ze had genomen. De wereld ziet er letterlijk anders uit op deze wereldkaart en dat intrigeert mij 😊

Uiteraard is dit een metafoor voor je innerlijke perspectief, en hoe het helpend kan zijn om een keer anders naar een situatie te kijken. En ook uiteraard, welkom om dat met mij te komen doen 😉.

P.s. ik lees nu het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi. Dat doet ook echt iets met mijn perspectief! Aanrader

Vorige
Vorige

Matrix Methode

Volgende
Volgende

Niet alleen, maar samen